Monday, December 11Kompilasi Info Viral Terkini

Jenaka Hiburan

Video Muzik Ireland Melangkah Viral Dengan Views Sepuluh Juta dalam Satu Minggu

Video Muzik Ireland Melangkah Viral Dengan Views Sepuluh Juta dalam Satu Minggu

Jenaka Hiburan
Video Muzik Ireland Melangkah Viral Dengan Views Sepuluh Juta dalam satu minggu Band gabungan Ireland 'Jiggy' mengambil internet dengan ribut dengan video baru meraikan kebersamaan global tarian. Jiggy mengeluarkan video baru mereka pada hari Khamis 14 September, yang mempamerkan sehingga lebih daripada 13 juta pandangan di Facebook dan lebih daripada 280,000 saham unik dalam talian. Dari pemain bola tampar profesional untuk mengalahkan, menangkap orang tua, video untuk 'Silent Place' meraikan aspek penyatuan dan menaikkan sifat tarian. The hit virus telah memperkenalkan band itu kepada penonton baru di seluruh dunia sebagai album debut mereka 'Translate' kini berada di nombor 1 dalam carta muzik dunia Ireland dan nombor 2 di Amerika Syarikat, Kanada, Perancis dan United Kingdom. ...
10 kucing paling bahagia, gembira dan paling comel di dunia

10 kucing paling bahagia, gembira dan paling comel di dunia

Jenaka Hiburan
Kucing… Siapa sahaja yang tidak sukakan kecomelan mereka. Kelincahan kucing serta sifatnya yang manja seringkali membuatkan manusia berasa geram dengan haiwan berbulu yang comel ini. Kehadiran kucing juga mampu menceriakan hari-hari kita selain meningkatkan emosi gembira dalam diri. Buktinya, anda lihat 10 gambar kucing yang paling gembira ini dan anda akan menjadi individu yang paling bahagia pada hari ini. Kredit: imgur #2 “Hai tuan yang manis. Boleh tak bagi saya makanan yang enak-enak?” Kredit: imgur #3 Tidur adalah waktu yang paling menggembirakan Kredit: imgur #4 “Awak tidak boleh tinggalkan saya lagi. Saya akan terus tidur di atas riba awak” Kredit: imgur #5 Seronok betul baring di atas rumput! Kredit: imgur #6 Awak awak! Awak
Tradisi Pelik Menganggu Pengantin Pada Malam Pertama Yang Semakin Dilupakan

Tradisi Pelik Menganggu Pengantin Pada Malam Pertama Yang Semakin Dilupakan

Jenaka Hiburan
Usikan malam pertama kepada kedua mempelai raja sehari sering dilakukan oleh saudara mara dan sahabat handai. Usikan-usikan itu adakalanya sangat melucukan. Antara usikan yang boleh dianggap rare adalah menghadiahkan jam loceng yang di bungkus dalam sebuah kotak. Jam loceng berkenaan di set berbunyi sekitar jam 2 ke 3 pagi bertujuan agar pihak mempelai terkejut. Usik-usikan ini sememangnya sebagai satu jenaka kepada pengantin. Tetapi ada di sebuah tempat, usikan atau gangguan kepada pengantin di malam pertama dijadikan sebagai satu tradisi. Di mana tu? Charivari (juga dikenali sebagai Shivaree) mungkin adalah tradisi perkahwinan yang paling memalukan bagi pengantin baru. Charivari mempunyai definisi “nyanyian atau teriakan sumbang yang disertai bunyi pukulan periuk, cerek d
Singa laut mengigau sambil berdengkur

Singa laut mengigau sambil berdengkur

Jenaka Hiburan
Pernah tak anda melihat gelagat comel haiwan peliharaan anda sama ada kucing mahupun anjing ketika bermimpi? Melihat tapak kakinya bergerak-gerak seperti sedang bermimpi dikejar raksasa besar ataupun matanya terkebil-kebil dan mulutnya terbuka luas membuatkan anda berasa lucu dan tersenyum pada ketika itu. Tidak pasti sama ada haiwan-haiwan lain juga turut mengalami mimpi tetapi baru-baru ini, sebuah zoo di Great Britain iaitu Zoo Dudley telah menyiarkan satu rakaman video yang sangat comel berkenaan seekor singa laut Patagonian mengeluarkan bunyi-bunyi aneh semasa tidur. Gambar hiasan/ pixabay Pihak zoo tersebut turut memaklumkan bahawa singa laut sememangnya memiliki kelakuan yang agak unik ketika sedang tidur kerana separuh dari otaknya masih terjaga dan separuh lagi
Jamal Yunos mengaku bawa masuk 7,000 pengundi hantu masuk Sekinchan

Jamal Yunos mengaku bawa masuk 7,000 pengundi hantu masuk Sekinchan

Jenaka Hiburan, Social
Dalam berita baru-baru ni, Ketua UMNO Bahagian Sungai Besar, iaitu Datuk Seri Jamal Yunos mendakwa yang dia ‘jumpa’ 7,000 pengundi untuk kerusi DUN Sekinchan. Jamal yang terkenal dengan himpunan Baju Merah dah buat kenyataan kontroversi tu masa permulaan mesyuarat Pemuda Umno Subang. Dia juga dedahkan yang pemimpin UMNO dah sasarkan kerusi negeri tertentu, dan diorang akan melakukan apa saja untuk memenangi kerusi tersebut! “Kita susun (dan) rangka balik supaya DUN (Subang) kita tambah pengundi” dia tambah lagi, Kita akan bawa masuk dan pindahkan pengundi tak kisahla kalau melibatkan kos tinggi sampai berjuta- juta ringgit pun”- Jamal Yunos, yang dipetik daripada The Malaysian Insight. Kenyataan Jamal tu nampaknya macam cuba kantoikan diri sendiri. Musuh tradisi dia iaitu Bersih 2.
  Dapatkan Ebook Percuma
Dapatkan Ebook Percuma
* we hate spam and never share your details.
×