Kena ‘Tackle’ Anak Dulu Kalau Mahu Kahwin DSVida!

SEJAK sah bercerai pada April lalu, pengasas kosmetik Vida Beauty iaitu Dato’ Seri Vida (DSV) seperti tidak mahu menoleh belakang lagi dan positif untuk memulakan semula ‘pencarian’ lelaki yang boleh digelar suami.

Mengakui dirinya menjadi ‘buruan’ ramai jejaka selepas kembali solo, kebelakangan ini gosip panas antara DSV dengan pembantu peribadinya iaitu Ahmad Iqbal Zulkefli, semakin kerap diperkatakan.

vida

Bagaimanapun, Vida berkata hatinya masih belum terbuka untuk menerima cinta daripada mana-mana individu dalam masa terdekat ini.

“Ya, memang ada yang luah isi hati terhadap saya. Orang itu boleh dikatakan dekat dengan diri saya. Tapi bagi saya ia perkara biasa kerana ramai yang pernah curah perasaan cinta terhadap saya.

“Tidak dinafikan saya mahukan seorang lelaki yang boleh menjaga dan memberikan kasih sayang kepada saya dan juga anak-anak.

“Namun buat masa ini belum jumpa lagi yang betul-betul istimewa,” katanya memetik mStar Online.

Menurut jutawan ini lagi, keutamaan akan diberikan kepada sesiapa yang mampu memenangi hati dua cahaya mata kesayangannya iaitu, Edlynn Zamileen Muhammad Amin (Cik B) dan Muhammad Eric Zacquan (Kacak).

Kena ‘Tackle’ Anak Dulu Kalau Mahu Kahwin DSV!

“Cik B dan Kacak perlu diberi perhatian. Mereka masih lagi trauma dengan kisah kahwin cerai saya. Ia amat memberi tekanan emosi kepada mereka.

“Mereka mengharapkan kasih sayang seorang bapa tapi apabila mereka dah mula suka dan sayang, perkahwinan ini berakhir dengan perceraian,” ujarnya.

Jelas Vida lagi, apabila sesuatu perkara itu menyentuh perihal jodoh, beliau juga perlu mengambil kira perasaan ahli keluarganya yang lain.

Kena ‘Tackle’ Anak Dulu Kalau Mahu Kahwin DSV!

“Saya kena jaga juga hati dan perasaan Mak Jah (kakak) kerana dia pun tahu keperitan yang saya lalui sebelum ini.

“Dia yang saya anggap seperti ibu sendiri turut bimbang andai ada individu yang cuba mendampingi saya sekadar mahukan kemewahan semata-mata,” jelasnya.

Ketika ditanya persoalan mengenai hubungan dengan Iqbal, wanita berusia 46 tahun ini menafikan sedang menjalinkan hubungan cinta dengan pemuda berusia 23 tahun tersebut.

Kena ‘Tackle’ Anak Dulu Kalau Mahu Kahwin DSV!

Sebaliknya mengakui hanya lebih selesa dan mudah serasi bekerja dengan jejaka berwajah kacak itu.

“Dia sudah tahu kerja yang perlu dibuat. Saya tak perlu beri arahan. Dia tahu apa yang saya nak,” katanya.

Sementara itu, Vida berkata andai takdir menemukan beliau berjodoh dengan lelaki yang lebih muda, beliau akur akan ketentuan Allah itu.

“Saya tak kisah andai jodoh itu yang terbaik untuk saya dan juga anak-anak. Paling penting anak-anak saya bersetuju dengan pilihan tersebut,” katanya.

Haaa…Sesiapa yang pasang niat nak menambat hati Vida, kena lah pandai pikat Cik B dengan Kacak dulu ya…

 

Comments

comments

Loading...