Cara Tentera Korea Utara Dilatih Bagi Menjadi Pasukan #1 Di Dunia

Seperti Kutub Utara, tidak banyak yang diketahui tentang negara komunis, Korea Utara ini melainkan kekuatan pasukan ketenteraannya yang dikatakan antara paling baik di dunia.

Tentera Korea Utara

Bagi memastikan kualiti anggota tentera mereka berada pada tahap yang paling baik, anggota-anggota tentera ini telah menjalani siri-siri latihan ketenteraan yang mengazabkan sebelum mereka diberikan tanggungjawab untuk menjaga keselamatan negara.

Tentera Korea UtaraCara Tentera Di Korea Utara Dilatih Bagi Menjadi Pasukan #1 Di DuniaCara Tentera Di Korea Utara Dilatih Bagi Menjadi Pasukan #1 Di Dunia

Melalui sebuah rakaman yang tersebar di internet telah memaparkan bagaimana intensifnya latihan yang perlu dijalani oleh mereka yang bergelar sebagai rekruit tentera di negara komunis itu.

Tidak seperti latihan-latihan ketenteraan yang dijalankan oleh negara-negara lain di dunia, latihan ketenteraan Korea Utara ini dilihat lebih kepada menguji kekuatan fizikal rekruit tersebut.

Cara Tentera Di Korea Utara Dilatih Bagi Menjadi Pasukan #1 Di DuniaCara Tentera Di Korea Utara Dilatih Bagi Menjadi Pasukan #1 Di DuniaCara Tentera Di Korea Utara Dilatih Bagi Menjadi Pasukan #1 Di Dunia

Seperti sebuah pertunjukkan ilmu mempertahankan diri ataupun ilmu kebal, rekruit-rekruit ini akan dipukul dan ‘diseksa’ dengan menggunakan kayu dan batu bagi melatih kekuatan fizikal mereka.

Comments

comments

Loading...