Kelebihan Lelaki berbulu dada

Bagi sesetengah wanita, kehadiran bulu pada tubuh lelaki seperti di bahagian dada dilihat sebagai ciri-ciri seorang maskulin. Namun, terdapat juga yang menganggap kehadiran bulu pada bahagian tersebut dilihat sebagai perkara yang menjijikkan.

Namun, pastinya ramai orang, terutamanya golongan wanita yang mengetahu tentang kelebihan lelaki dada berbulu.

#1 Sukar Untuk ‘Berpeluh’

lelaki berbulu dada

Kenapa lelaki berbulu dada sukar untuk berpeluh? Sebenarnya, bulu-bulu di bahagan dada mereka telah menyembunyikan kehadiran peluh supaya tidak jelas kelihatan.

#2 Tidak Dijangkiti Panau

Auto Draft

Kulit yang dilindungi dengan bulu dada menyebabkan peluang untuk lelaki itu dijangkiti oleh apa-apa penyakit kulit sangat berkurangan. Sekirany anda tidak percaya, cuba lihat pada bahagian ketiak anda. Pernahkah bahagian ini dijangkiti penyakit kurap ataupun panau?

#3 Nampak Kejantanan

Auto Draft

Mereka yang memiliki bulu dada terbukti adalah lelaki tulen. Ini kerana, bulu dada selalunya hanya dimiliki oleh lelaki sahaja. Jika terdapat perempuan yang memiliki bulu dada selebat bulu dada lelaki, ia bermaksud perempuan itu adalah sotong atapun separa-wanita.

#4 Pelindung Wanita

Auto Draft

Lelaki yang memiliki bulu dada dikatakan menjadi pelindung kepada wanita. Banyak perempuan yang suka dengan lelaki yang dadanya berbulu kerana menganggap bulu dada lelaki itu boleh memberi kasih sayang yang diinginkan. Ada juga yang beranggapan bulu dada boleh membawa rezeki kepada pasangan suami isteri itu jika suami berbulu dadanya.

Comments

comments

Loading...