Saygin Yalcin, Billionaire Daripada Dubai Yang Sangat Merendah Diri

Billionaire kelahiran Jerman yang dikenali sebagai Saygin Yalcin ini mungkin tidaklah sepopular mana-mana jutawan kosmetik tempatan yang lain. Tetapi pada usia 33 tahun, Saygin telah berjaya menjadi seorang usahawan bertaraf billionaire menerusi empayar perniagaan yang dibina sejak beberapa tahun yang lepas.

Saygin YalcinAuto Draft

Pada belasan tahun yang lepas, Saygin Yalcin telah meninggalkan negara kelahirannya, Jerman dengan berbekalkan sebuah beg pakaian untuk mencuba nasibnya di sebuah bandar kecil yang pesat membangun yang terletak di tengah-tengah padang pasir.

Auto DraftAuto DraftAuto DraftAuto Draft

Setetah bertahun-tahun mencuba nasib di dalam bidang perniagaannya, usaha Saygin akhirnya telah membuahkan hasil apabila perniagaan beliau kini dinilaikan melebihi USD 10 billion.

Billionaire muda ini pernah dinobatkan sebagai salah seorang daripada 100 orang yang berpengaruh di negara Emeriah Arab Bersatu. Selain tu, beliau juga pernah dinobatkan sebagai seorang guru kepada ribuan usahawan online di seluruh dunia.

Auto DraftAuto DraftAuto DraftAuto DraftAuto DraftAuto Draft

Saygin juga merupakan seorang pengasas kepada kelab membeli-belah di atas talian yang terbesar yang dikenali sebagai Sukar.com yang kemudiannya dikenali sebagai Yahoo! pada tahun 2009.

Berikut merupakan biodata Saygin:

Tarikh lahir : 25 April 1984
Warganegara : Jerman
Bangsa : Turki
Ketinggian : 165 cm
Kekayaan : USD 4 billion
Pendapatan tahunan : USD 20 juta

Auto Draft

Comments

comments

Loading...